Referenties

2016 Restauratie 4 monumentale bloemvazen, kasteel De Bist Ekeren. Reiniging van de vazen door zandstralen. Demontage en verwijderen roeste doken in ijzer. Plastisch herstel met cementmortel, de vazen zijn gegoten in cementmortel. Schilderen van de bloemvazen, transport en plaatsing. Werken uitgevoerd samen met Raymakers-Rossen vof, (OA)

2016 Restauratie van een 17e-eeuwse stadswoning te Mechelen. Restauratie raamlijsten in Balgemse steen. Herstellen plint in witsteen, leveren en plaatsen inzetstukken. Herstellen tuinkolom; plint in Balegemse recuperatie steen. Plaatsen dekstenen op tuinmuur. Opdracht in eigen aanneming.

2016 Restauratie buste Salvador Allende, site ULB, Brussel. Schade aan de portretbuste in travertin door vandalisme. Herstellen van de bril van het portret. Bijmaken delen van de bril in travertin. Plaatsing. Opdracht in eigen aanneming.

2016 Restauratie raamlijsten in blauwe hardsteen, Rubenshuis Antwerpen. Italiaanse vleugel, restauratie smeedijzeren hekwerk. Behandelen van roeste doken in ijzer en plaatsen van inzetstukken. Rubenianum; verlijmen afgebroken hoek kapiteel boven zuil (gevel). OA Verstraete-Vanhecke.

2016 Restauratie historische woning, Sint-Veerleplein 1 te Gent. Restauratie natuursteen; inzetstukken in blauwe hardsteen en witsteen savonnières. Plastisch herstel met minerale mortels. OA voor A.Vandendorpe nv.

2016 Kantoor. Herstellingen aan oprit. Bouwen van speciale bekisting voor nieuw toegangsluik. Betonwerken. Herstellen bestrating. Herstellen toezichtsluiken. Herstellen baksteenmetselwerk en voegwerk. Opdracht in eigen aanneming.

2016 Moulage-opdracht voor kunstenaar Paul Hendrikse. Bouwen van siliconemallen op een 15-tal objecten. Bouwen van afgietsels voor de zomerexpo in Middelheimpark. Opdracht in eigen aanneming.

2016 Restauratie witsteen balkon te Elsene. Restauratie van de pilasters. Herplaatsen van het balkon. Voegwerken met kalkmortels. Opdracht in eigen aanneming.

2016 Poortgebouw en afsluitingsmuur te Kortrijk. Plaatsen van inzetstukken in witsteen. Plastisch herstel met kalkmortels. Behandelen scheuren en barsten van dorpels in blauwe hardsteen met minerale mortel. OA voor A.Vandendorpe nv.

2016 Privé-woning te Duisburg. Voegwerken met kalkmortels +/- 250m². Reinigen door zandstralen. Plaatsen van waterkeringen aan de vensterbanken in blauwe hardsteen. Opdracht in eigen aanneming.

2016 Monument ‘Skanderbeg’ te Schaarbeek. Boetseren van het wapenschild. Moulage van het wapenschild in gips. Leveren en plaatsen van een deksteen in Euville steen. Onderaanneming (OA) voor Raymakers-Rossen vof, Molenakkerstraat 3, 2910 Essen, en Metafose, Berchemlei 103, 2140 Borgerhout.

2015 – 2016 Monument ‘De Kaak’ te Merksem. Hulp bij montage van het monument (massief in blauwe hardsteen). Leveren van inzetstukken. Werken uitgevoerd samen met Raymakers-Rossen vof, (OA).

2015 Restauratie van het neoclassistisch paviljoen ‘De Notelaer’ te Hingene. Restauratie van de luchtbogen, zuilen en kapitelen in blauwe hardsteen. Plastisch herstel met kalkmortel. Behandelen van uitgespoelde aders. Maken van inzetstukken. Restauratie inkom; fronton, zuilen en plinten. OA Arthur Vandendorpe n.v., Molendamstraat 4, Zedelgem.

2015 werf herenvilla ‘CC Oosterweel’, Van Putlei 27, 2018 Antwerpen. Restauratie van het balkon in Euville en Savonnières. Biocide behandeling, maken van nieuwe geprofileerde deksteen in Euville, restauratie van de pilasters, vernieuwen van het voegwerk met kalkmortel. Eigen aanneming.

2015 werf Protestantse kerk ‘de Brabantse Olijfberg’, Lange Winkelstraat 5, 2018 Antwerpen. Maken van inzetstukken in Balegemse steen en Gobertange (parement, spiegelvelden, raamlijsten, daklijsten). Restauratie van het portaal met inzetstukken. OA Pit nv, Starrenhoflaan 27, 2950 Kapellen.

2015 Beschermde parkmuur te Tervuren. Inzetten van nieuw voegwerk in kalkspecie. Herstellen van de kolom na aanrijding. Opnieuw metsen van de kolom in recuperatie baksteen. Voegwerk en terugplaatsen deksteen. Opdracht in eigen aanneming. Klant; gemeente Tervuren.

2014 werf Sint-Salvatorschool, Sint-Salvatorstraat 4, 9000 Gent. Restauratie van de gevel. Herstellen elementen in Belgische blauwe hardsteen met inzetstukken. Herstellen barsten en uitgespoelde aders met herstelmortel op basis van kalk. OA Arthur Vandendorpe nv. De architect; Architectenbureau Van Acker en Partners, Congreslaan 36, 9000 Gent.

2014 werf Ancienne chapelle du couvent des Ursulines, Mons (Bergen). Restauration extérieure. Restauratie van kapitelen en console in Savonnières steen. Maken van inzetstukken, plastisch herstel met herstelmortel. OA Valdipierre bvba. Heidestraat 130, 2950 Kapellen.

2014 werf Mariagrot Oostakker, vzw bedevaarten bisdom Gent. Onze-Lieve-Vrouw dreef 8, 9000 Gent. Restauratie van het interieur. Reinigen met latex pasta, reinigen dmv zandstralen lage druk, herstellen van het natuursteen rotsmassief met herstelmortel. Nieuwe cementering technisch lokaal en uitgang. Restauratie van het exterieur; aanbrengen van een kaleilaag. OA Arthur Vandendorpe n.v. Groene poortdreef 4, 8000 Brugge. De architect; Architectenbureau Bressers bvba. Kasteellaan 479 / 001 – 9000 Gent

2014 werf Wolsack, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen. Restauratie natuursteen elementen met herstelmortel. OA Arthur Vandendorpe n.v. Groene poortdreef 4, 8000 Brugge.

2014 Beschermde parkmuur te Tervuren. Instandhoudingswerken aan de muur. Plaatsen van betonnen dekstenen met druiprand (lengte 80m). Inboeten van stenen, herstellen van gaten in de muur, voegwerk met kalkmortel. Opdracht in eigen aanneming. Klant; gemeente Tervuren.

2013 Sint-Catharinakerk te Mechelen.Restauratie van de biechtstoel. Reconstructie van engelengroep/medaillon. Kappen van een kelk met stralenkrans in lindehout, naar model aangeleverd door restaurateur Luc Rossen”.Werken uitgevoerd in onderaanneming van Raymakers-Rossen vof, (OA)

2013 Laden, vervoeren en lossen van een stalen onderdeel van een windtunnel. Inrichten van de werkplaats – portaalkraan en spuitcabine. Klant; Timelab vzw, 9000 Gent.

2013 Werf; Bois du cazier, Marcinelles, Charleroi. Monument voor de slachtoffers van de mijnramp te Marcinelles. Hulp bij reiniging en restauratie van een monument in witte marmer van Carrara. Inrichten van de werf, steiger en werfhekken.Verlijmen van gebroken delen en plaatsen van ankers in rvs, verlijmen. Nazicht oude ankers en epoxyverlijmingen.Werken uitgevoerd samen met Raymakers-Rossen vof, (OA).

2013 Onderhouds- en restauratiewerken aan het poortgebouw, Coupure Links 625 te Gent. Biocide (anti-mos) behandeling. Uitslijpen cementvoegen en loszittende voegen. Terugmetselen van afgebroken en verweerde delen, vooral onderkant boog, met zelfde type baksteen. Nieuw voegwerk met kalkvoegsel. Reinigen door zandstralen lage druk <2bar. Herstellen schade aan natuursteen met minerale mortel (Lithos Arte ftb-remmers). Schilderen van alle metalen delen en smeedwerk. Plaatsen van een hydrofuge op het monument. Klant bvba De Hopduvel. Coupure Links 625, 9000 Gent.

2013 Schoonselhof, Antwerpen. Restauratie arduin sokkel. Reiniging biocide en hogedruk water. Kappen van 2 passtukken in Belgische blauwe hardsteen. Verlijmen van gebroken delen en voorzien van ankers in rvs. Terugplaatsen van de sokkel na restauratie. Werken uitgevoerd in onderaanneming van THV Raymakers-Rossen vof / Jacques Vereecke bvba, (OA)

2013 O.L.V.-kerk, Aarschot. Restauratie van het altaar. restauratie bloemenkrans, bijmaken ontbrekende vorm. Kappen en plaatsen van een passtuk in lindehout. Kopiëren naar bestaand model. OA bvba Artes. Hertsdeinstraat 5, 2018 Antwerpen.

2013 werf 4351 De lijn Antwerpen. Grote Hondstraat Antwerpen. Bouwen van siliconemallen en afgietsels. Hondekop, drakenkop en 2 types kapitelen. OA PIT NV. Starrenhoflaan 27, B-2950 Kapellen.

2013 Herstel ‘de diepe fontein’, Leopold de Waelplaats Antwerpen. Restauratie, herstellen van tegels. Bouwen van mallen en afgietsels. Schilderen en plaatsen van afgietsels. Vervangen van elastische kit en opvullen barsten. Klant Stad Antwerpen, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen. Dienst Patrimonium dhr. Carlo Vansant.

2013 kunstrotsen, camping Château de Galaure. Bouwen van kunstrotsen. Lassen van structuur in betonnetten. Aanbrengen van kunststofnetten. Projecteren van mortel. Sculpteren van rotsen in natte mortel. OA 2create. Edward Blaesstraat 48, 9050 Gent.

2013, Boetseren van een bas-reliëf naar geleverd model, us state seal – adelaar. Diameter 1.4m. Bouwen van siliconemal en afgietsel in polyesterhars, glasvezelversterkt. Klant FBO, the fifth estate.

2012, De Kaeck, Wilrijk. Restauratie van de waterpomp De Kaeck in Belgische blauwe hardsteen. Zuil met kapiteel in Franse kalksteen. Reinigen en herstellen.

Invoegen van passtukken. Transport en logistiek van de blokken. Plaatsen van het monument. Voegen. Afwerken. Aansluiten leidingen. Aanwerken bestrating rond het monument. OA Raymakers-Rossen v.o.f.

2012 Restauratie westgevel St.-Katelijnekerk Brussel. Plastisch herstel met kalkmortel van beeldhouwwerk, consoles en baldakijnen. OA Renotec nv.

2012, FONTENELLE – renovatie Herenhuis – B. Whitlocklaan 38, St-Lamb.-Woluwe. Restauratie van de gevel, herstellingen aan profilering en beeldhouwwerk in Euville. OA Pit nv Antwerpen.

2012, Poortgebouw, Coupure Links 625 te Gent. Onderhoud en restauratie van baksteen metselwerk en natuursteen elementen. Terugmetselen afgebroken delen,terugplaatsen deksteen blauwe steen. Leveren en plaatsen van een geprofileerde deksteen in Belgische blauwe hardsteen. Klant bvba de Hopduvel.

2012, St.-Gummaruskerk te Lier, fase 2a. Exterieur, vervangen beeldhouwwerk.

Kopiëren van baldakijnen (baldakijn, pinakel en kruisbloem). Uitvoering in Massangis jaune claire. Plaatsing nieuwe baldakijnen. Terugplaatsen van beelden onder de baldakijnen. Herstellingen geprofileerde lijsten in blauwe hardsteen. OA Pit nv Antwerpen.

2011, Bouwen van een siliconemal en bouwen van afgietsels in gips. Buste naar geleverd model. Klant City Sport Ardooie.

2011, de Meeussquare Brussel. Restauratie van sokkels in marmer en blauwe hardsteen. Herstellen profilering in minerale mortel. OA Pit nv, Antwerpen.

2011, St.-Willibrorduskerk Antwerpen, Borgerhout. Restauratie knopkapitelen. Reconstructie van de vormen, plastisch herstel en uitvoeren van nieuwe kapitelen in Massangis Roche jaune claire. OA Renotec NV. Opdrachtgever Kerkfabriek, Stad Antwerpen.

2010-2011, St.-Janskerk Mechelen. Historisch onderzoek en vormenonderzoek. Reconstructie van hogel, kruisbloemen en consoles. Uitvoering van nieuwe stukken in Massangis. Plastisch herstel uitgevoerd met kalkmortel. In samenwerking met Raymakers-Rossen vof . OA Renotec NV. Opdrachtgever Kerkfabriek, Stad Mechelen.

2010, kasteel van Loppem. manipulatie van levensgrote zandstenen beelden, Werken uitgevoerd samen met Raymakers-Rossen vof, (OA).

2010, kerk St.-Job in ‘t Goor. Leveren van 2 geprofileerde dekstenen in arduin, gekopieerd naar model. OA Raymakers-Rossen v.o.f.

2010, medewerking decorbouw, bouwen van een zon met gezicht in EPS (diameter 15 meter). OA Neverland Themepark Decorations bvba. Opdrachtgever Tomorrowland.

2010, mallenbouw gips en silicones, afgietsels in polyesterhars. Uitvoering decors in beton (spuitbeton). OA Neverland Themepark Decorations bvba.

2010, restauratie Madonnabeeld Antwerpen, Ekeren. Reconstructie hoofd van het kind, uitgevoerd in minerale mortel. OA Renotec NV.

2010, St.-Janspomp, oude markt Leuven. Maken van inpasstukken in Belgische blauwe hardsteen. OA Renotec NV.

2010, St.-Salvatorkerk Harelbeke. Hulp bij terugplaatsen houten beeld en stenen bloemenkransen op het altaar. Werken uitgevoerd samen met Raymakers-Rossen vof, (OA).

2010 Coevorden, Plopsa indoor; bouwen van decorstukken in polyesterhars. Sculpteren van een boomstronk met wortels in spuitbeton. Sculpteren van decorelementen (paddestoel, zwam,…) in EPS.

2010 Mallenbouw siliconemal, afgietsels in polyester. OA Neverland Themepark Decorations bvba.

2010 Domein Vordenstein, Schoten. Herstelling blauwe hardsteen, inzetten inpasstuk in deksteen. Plastisch herstel met minerale mortel. OA Renotec NV.

2010 Decorbouw; bouwen van een verloren mal in gips, levensgrote figuur (Piet Piraat). OA Neverland Themepark Decorations bvba.

2009 Decorbouw; polyesterwerken, bouwen van kostuums.

2009 St.-Salvator kerk Harelbeke; bouwen van een kunststof vat (glasvezel versterkt epoxyhars) in een bestaande doopvont in arduin. Restauratie en terugplaatsen doopvont, restauratie natuursteen kerkvloer, vergulden altaar. Restauratie altaar (marmers inwassen). Restauratie marmer plinten. OA Raymakers-Rossen v.o.f.

2009 decorbouw, bouwen van 5 gezichten in polyesterhars, model sneeuwmannen. Bouwen van een rotsblok met logo in cementmortel. Polyesterwerken. OA Neverland.

2009 Mallenbouw, 2 verloren mallen in gips, model krab en schildpad. 3 siliconenmallen met polyester steunkappen, model bol, masker en muts. OA Neverland Themepark Decorations bvba.

2009 ‘Den Bell’ – Alcatel toren, Antwerpen. Plaatsen van plinten en dorpels in Belgische blauwe hardsteen. OA Ghielens restauratiewerken nv.

2009 Noord-Zuidverbinding Antwerpen. Kopiëren van een zuil in recuperatie maaskalksteen. Restauratie waterspuwers, kappen van passtukken in maaskalksteen, plastisch herstel met minerale mortel. Kappen van 2 nieuwe waterspuwers naar bestaand model. OA Renotec NV. Opdrachtgever NMBS holding.

2009 decorbouw Huis Anubis. Sculpteren van oude bakstenen gevel en kalkstenen elementen in spuitbeton. Polyesterwerk daktoren. OA Neverland Themepark Decorations bvba.

2009 De 3 torekens, Deurne. Restauratie van een monumentale poort in Belgische blauwe hardsteen. Inventaris bestaande delen. Stellingbouw, takelen en uitzetten van de verschillende delen. Transport tussen werf en atelier. Biocide behandeling, injecteren van scheuren met epoxy, plastisch herstel met minerale mortel. Zachte zandstraling. Kappen van nieuwe stukken naar bestaand model. Voetstukken, sokkels, bekroning, kraag, vaas, topstuk. Inzetten van inpasstukken met profilering. Werken uitgevoerd samen met Raymakers-Rossen vof, (OA)